У Дніпрі кожного дня будуть "вбивати" путіна. Починають вже наступної суботи

IMG_5522

У Дніпрі митці пропонують вбити путіна та допомогти ЗСУ. Для цього треба лише відвідати благодійну художню виставку “Неприйняття”. Вона розпочинається у Музеї українського живопису у суботу, 23 липня, триватиме місяць, а її фінал анонсується як несподіваний, передає Gorsovet.

На “Площі культури та креативу", на яку нещодавно перетворився Музей українського живопису, з 23 липня кожен може “вбити" путіна та перепрожити 5 стадій прийняття, згідно з відомою теорію Елізабет Кюблер-Рос (заперечення, злість, торг, депресія, прийняття), повідомляють організатори заходу. Вони також є співзасновниками волонтерського штабу допомоги переселенцям “КУСТ” і в такий спосіб вони намагаються спровокувати нову хвилю уваги до війни в Україні, а також підвищити активність допомоги. 

IMG_5523

Кожного дня протягом місяця відбуватимуться психологічні, культурологічні та театральні заходи, що будуть доповнювати і розкривати сенс виставки.

Що можна побачити на виставці

Кожна зала виставки перетвориться на окрему стадію прийняття. Понад 170 картин від українських художників, серед яких є військові митці, що зараз служать у ЗСУ.

Окрім картин зали будуть доповнені відповідним до тематики інсталяціями та скульптурами. Серед яких ви зможете побачити:

  • Незвичайну скульптуру путіна, яку можна буде знищувати у різний спосіб щодня за найбільший донат ЗСУ.
  • "Вакуумовані бажання" - в залі депресії стоятиме вішалка з реальними мріями українців, справдитися яким завадила війна.
  • Відео-інсталяцію зруйнованої багатоповерхівки у залі торгу.
  • В залах "Заперечення", "Гнів", "Торг", "Депресія", "Прийняття" представлені роботи, що створювались сучасними українськими художниками під впливом відповідних емоцій або унаочнюють їх.
  • Шоста зала шоста із назвою “Дія” стане найважливішою. Вона - це символ неприйняття війни. Зала наповнена різними плакатами з пропозиціями, як можна власними діями допомогти Україні фінансово, фізично або морально.

IMG_5522IMG_5517

Мета заходу: донести, що війна не скінчилась і сьогодні для перемоги потрібно “діяти!”, а яким чином - обирає кожен сам.
Офіційне відкриття: 23.07 о 14:00. Виставка працюватиме: з 23.07 до 23.08
Локація: “Площа культури та креативу", пл. Троїцька 5-а, 3-й поверх (колишній Музей українського живопису) Виставка працюватиме: з 23.07 до 23.08 Обмеження: за віком: 16+
Організатори: Креативна агенція Be Polar; Сучасний простір “ПЛОЩА КУЛЬТУРИ ТА КРЕАТИВУ”; Благодійний фонд “Культурна столиця”
Участники: Блудов Андрій, Кришовський Дмитро, Кахідзе Алевтина, Логов Антон, Штепура Олена, Kinder Album, Анна Верещака, Вова Кєно, Гейман Олег, Дацюк Ксенія, Шилімов Микита, Балбишев Олександр, Захаров Сергій, Гужва Лідія, Бурбело Сергій, Тєхов Сергій, Єва Алвор, Далевська Анастасія, Чилікіна Оксана, Моторний Станіслав, Карина Мірзоєва, Кулик Катерина, Йохансен, Анонімус.

музей