У Дніпрі мешканці багатоповерхівки, в яку влучила ворожа ракета, наполягли, щоб радянську зікру на будинку змінили на тризуб

тризуб

У Дніпрі над одним з будинків по вулиці Робоча тепер здіймається легкий та сяючий тризуб. Його встановили на місці демонтованої радянської зірки. Про це повідомляє Gorsovet  з посиланням на Суспільне.

Багатоповерховий будинок з радянською прикрасою у вигляді зірки у липні пошкодила російська ракета. У результаті довелося замінювати вікна, ремонтувати фасад. Тож самі мешканці наполягали на тому, щоб прибрати назавжди цю п’ятикутну згадку про радянське минуле та про нещодавні події, пов‘язані з російською агресією. 

Це давно треба було зробити! Ми повинні йти не до русні, як кажуть, а йти в Європу! – висловився мешканець Дніпра Олександр Крамаренко.

 тризуб 2

Дістатися до об’єкту декомунізації  було непросто, бо зірка  розташовувалася на самій верхівці вежі над будинком. Тож довелося використовувати спеціальну техніку. Але завдання мешканців виконано! Комунальники впоралися за кілька годин. Спочатку зняли старе й потім встановили сучасне. Тризуб виготовили на одному з підприємств Дніпра.

тризуб

Він у нас легенький! Там сплав, найбільше алюмінію, щоб не було додаткового навантаження на шпиль, для додаткової стійкості. Висотою він приблизно 120 см, вагою 80-90 кг, – розповів начальник відділу департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець

У планах дніпровських комунальних служб прибрати ще одну радянську зірку на будинку поруч. Його мешканці побачивши зміни, вирішили також звернутися до міськради з проханням заміни зірки на тризуб.

 

Раніше ми писали про ремонт колектора під час війни , про випуск нових поштових марок