У Дніпрі наголосили: у поводженні з полоненими слід дотримуватися норм міжнародного права

photo_2022-03-23_09-46-59

На брифінгу 23 березня Ілля Божко, прес-офіцер Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, наголосив, що від офіційних осіб та журналістів починають лунати вимоги розправлятися з росіянами, що потрапили в полон. Це так звана дегуманізація супротивника. Однак військове керівництво України не підтримує такі ідеї:

Ми повинні зазначити, що ми дотримуємося міжнародного гуманітарного права і не будемо мститися і цим ми відрізняємось від держави терориста.

Ілля Божко нагадав: не можна викладати фото і відео ударів по нашим містам, особливо у режимі реального часу:

Спочатку відбувається вибір цілі, потім дорозвідка і сам удар і визначення результатів удару. Зверніть увагу на те, що ви викладаєте в режимі реального часу! Це може істотно вплинути! Збільшити втрати, руйнування! Ні в якому разі прив’язка до місцевості, будівлі поруч, пейзажі, куди пішов дим, тощо. Я дуже радий що дніпровці стали свідоміші і роблять це менше. Але ще раз звертаємо увагу! Не допомагайте ворогу! 

Також прес-офіцер нагадав про 5 речей, які треба знати про цю війну і які допоможуть її виграти.

  1. Ця війна завідомо програшна для рф незалежно від того, скільки вона триватиме. Саме тому дії рф ірраціональні - бо вони пішли війною проти держави та армії, які вже 8 років ефективно стримували їхнє просування вглиб території України.
  2. Ми були готові до цієї війни наскільки нам дозволяли наші спроможності. Саме тому ворог не зміг миттєво досягти своїх цілей і Збройні сили зупинили наступальну активність ворога.
  3. Це не просто війна. Це наша історична місія - перемогти одвічного ворога. Зараз ми на піку нашої сили та єдності. Тож, є шанс нарешті поставити крапку на імперських амбіціях рф.
  4. Згідно закону чисельність Збройних сил 261 тисяча, з яких військових - 215 тисяч. Вони захищають 1800 кілометрів фронту і 42 мільйони людей. У воєнний час до цих 215 тисяч додаються мобілізовані особи. Згадайте ці цифри коли будете писати пости і коментарі з питанням, чому вас мобілізовують, якщо ви не тримали ніколи зброю у руках. Військово-обліковим спеціальностям вчать від 5 до 15 днів. І сьогодні для оборони держави потрібні всі, кого мобілізовують.
  5. Ця війна буде тривати певний час. Бо чим масштабніша ціль, тим більше зусиль і часу піде на її досягнення. Тому налаштуйтесь на шлях до перемоги. Припиніть хвилюватись і нервувати, почніть нормально спати і за можливості займайтесь фізичними вправами - бо для досягнення перемоги вам потрібні сили.
    І насамкінець - складіть список речей, які ви повинні зробити в першу чергу після перемоги.