У Дніпрі одне з найсучасніших хоспісних відділень у країні цілком готове до осінньо-зимового періоду, – чергова по місту

o_1h7d1chugnt71qje48ofr81t9rf3

Міський голова Дніпра, Борис Філатов, акцентує на необхідності розвитку паліативної допомоги у місті. 9 серпня, Тетяна Прибиток, заступниця директора департаменту охорони здоров'я населення міської ради, яка виконує цього дня обов'язки чергової по місту, провела перевірку стану виконання доручення мера.

Тетяна Прибиток відвідала хоспісне відділення, розташоване на базі однієї з медичних установ у Дніпрі. Це відділення належить до найсучасніших в Україні та дотримує європейських стандартів.

Для забезпечення відповідності відділення європейським стандартам, проведено комплекс робіт з перебудови приміщення, враховуючи потреби людей з інвалідністю. В результаті, всі змінилися структурні елементи, зміцнено фундамент, оновлено фасад, замінено комунікаційні системи, дах, підлогу та вікна. Кожна з 33 одно- та двомісних палат обладнана вбиральнею та душем, відповідно до усіх критеріїв доступності. Також у відділенні є перев'язувальна, лабораторія, фізіотерапевтичний кабінет та рентгенкабінет.

«З оновленням відділення паліативної допомоги тут створено комфортні умови для перебування пацієнтів та догляду за ними за європейськими стандартами. Тут, як і в інших міських лікувальних закладах первинного та вторинного рівня, є генератор. У цілому відділення цілком готове до осінньо-зимового періоду, можливих відключень електроенергії, є запаси питної, технічної води», – прокоментувала заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Тетяна Прибиток.

Всі медичні заклади міста, незалежно від рівня (первинний чи вторинний), обладнані достатньою кількістю генераторів електроенергії - загалом 152 одиниці (64 в міських лікарнях та 88 у центрах первинної медичної допомоги). Крім того, в цих закладах також функціонують системи безперебійного інтернет-з'єднання.

На сьогодні в паліативному відділенні приймають лікування 69 пацієнтів. З початку поточного року тут отримали допомогу 337 осіб, серед яких є мешканці Дніпра і області, а також переселенці.

«Паліативна служба в Україні створена близько 10 років тому. Наше відділення працює з 2018 року. Надаємо допомогу хворим з постійним больовим синдром. Допомагаємо усім таким пацієнтам», – додала завідувачка паліативного відділення Олена Вікторівна.