У Дніпрі оформлюють грошові компенсації за зруйноване під час обстрілів житло

зруйнований будинок

Наразі до департамента соцполітики міської ради завернулись 122 особи з заявами щодо компенсації за зруйноване під час обстрілів житло. 35 з них вже отримали гроші. 41 людина незабаром отримає. 22 пакети документів знаходяться на розгляді. Про це пише Gorsovet з посиланням на Дніпро Оперативний

Процедура отримання компенсації наступна: необхідно першочергово звернутись до районної адміністрації Дніпра (там, де розташоване помешкання) для складення акту пошкодження житла. Потім – до департамента соціальної політики міськради із заявою та документами: 

  • копія паспорта,
  • копія ІПН,
  • копії документів, що підтверджують право власності на житло,
  • чеки, договори, квитанції (за наявності). 


І вже надалі вирішується питання суми компенсації та перераховують ці кошти в найближчі терміни.

Зачасту постраждалі мешканці не можуть одразу  зібрати необхідні документи. Якщо вони зникли під час руйнування житла, слід також звернутися до соціальних служб по допомогу у відновленні документів.

З усіма питаннями щодо компенсації можна звернутись до департамента соціальної політики за телефоном 068-913-46-88 або безпосередньо до адміністрації району міста Дніпро, в якому розташовано постраждале житло. Також гроші від міста можуть отримати підприємства, що прихистили людей, які вимушені були тікати від війни. Загалом у Дніпрі діють десятки таких підприємств. Міська влада дотує тих, хто допомагає внутрішньо переміщеним особам.

Нагадаємо, у Дніпрі відновлюють школи, які постраждали від ракетного удару наприкінці листопада .