У Дніпрі передбачений перелік соціальних послуг для ветеранів і родин захисників

maxresdefault - 2024-05-01T112626.096

Допомога для тих, хто боронив наші життя. Тисячі дніпрян нині щодня виборюють незалежність України на передовій. Після повернення з фронту життя більшості з них ніколи не буде таким, як до війни. Для військовий, які отримали інвалідність, захищаючи країну від ворога, у Дніпрі передбачений цілий перелік соціальних послуг.

Серед них прийом документів на забезпечення засобами реабілітації, на одноразові виплати Героям України, членам родин полеглих захисників та ветеранам, які отримали інвалідність внаслідок війни. А ще – професійна адаптація ветеранів, консультування щодо психологічної допомоги і оформлення пільг.

Дніпрянин Вадим став до лав ЗСУ з перших днів великої війни.

“З 24 лютого це вже був мій другий захід до лав ЗСУ. Перший раз я служив у 2014 році у 93-тій Окремій механізованій бригаді. Звільнений в запас. І вже з початком повномасштабного вторгнення знов пішов до лав ЗСУ”, – розповів колишній військовослужбовець ЗСУ Вадим.
У рідну 93 бригаду потрапити не вдалось через брак вільних місць. Тож з 2022-го проходив службу у 128-мій бригаді ТрО.

“Добре повоювали! Наші героїчні бійці з батальйону продовжують свій славний шлях на полях Донбасу”, – сказав Вадим.
Та сам Вадим вже не разом із побратимами, бо був комісований через поранення.

“Потрібно було вирішити багато питань з документами: пільги, оформлення інвалідності. Звернувся до офісу, і, на моє щастя, там працюють справжні професіонали! Все зробили швидко, чітко, в рамках закону. Я дуже задоволений”, – зазначив він.
Управління соцзахисту Дніпра надають цілий спектр послуг для ветеранів та членів їх родин.

“До нас найчастіше звертаються військовослужбовці, які отримали травми, поранення, контузію, внаслідок бойових дій, з питань встановлення статусу інвалідності внаслідок війни. Також члени родин полеглих захисників, з питань встановлення статусу членів родин загиблих військових”, – повідомила начальниця відділу соціальних гарантій Лівобережного управління соцзахисту населення ДМР Лариса Остроуменко.
Також серед послуг: прийом документів на забезпечення засобами реабілітації, на одноразові виплати Героям України, членам родин полеглих захисників та ветеранам, які отримали інвалідність внаслідок війни. А ще професійна адаптація ветеранів, консультування щодо психологічної допомоги і оформлення пільг.

“На даний момент у нас на обліку перебуває 1088 осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни. Ці люди звернулись для підтвердження статусу і за послугами. Також на обліку перебуває 1981 особа, які отримали статус член сім’ї загиблого захисника України”, – додала Лариса Остроуменко.
Тим захисникам, що отримали інвалідність внаслідок війни, передбачена одноразова виплата. Вона залежить від групи інвалідності і прожиткового мінімуму. На квітень 2024-го це:

1 168 000 для 1 групи, 876 000 – для другої і 730 000 гривень – для третьої.

Аби отримати її необхідно звернутися до найближчого управління соцзахисту.

Джерело: ДніпроТВ