У Дніпрі пішов з життя легендарний спортсмен

зайцев

У п'ятницю , 30 вересня, стало відомо про смерть легендарного мешканця Дніпра - зірки світового спорту, олімпійського чемпіона Монреалю (1976) важкоатлета Юрія Зайцева. Він залишив цей світ на 73-му році життя, повідомляє Gorsovet.

Інформація про смерть Юрія Зайцева з'явилася на його сторінці у соцмережі.

Шановні мешканці України! У нас на Дніпропетровщині сумна новина! Сьогодні померла золота людина, людина Легенда, Олімпійський Чемпіон Монреалю Зайцев Юрій Костянтинович. Сумуємо, пам'ятаємо, любимо… - йдеться у повідомленні.

Відомо, що Юрій Зайцев встановив чотири рекорди Радянського Союзу та три рекорди світу. Він був дворазовим чемпіоном Європи, дворазовим чемпіоном світу, перемагав на багатьох міжнародних турнірах. Серед величезної кількості медалей найдорожчою є золото Олімпійських ігор 1976 року в Монреалі. Тоді спортсмен взяв вес у 220 кілограмів.

зайцев2

Після завершення активної спортивної кар'єри Зайцев понад десятиріччя працював тренером у СК "Метеор". Він виховав 30 майстрів спорту України. Потім зайнявся бізнесом та відкрив у Дніпрі новий центр важкої атлетики, і знову почав тренувати спортсменів.

зайцев1

Нагадаємо, у Запоріжжі ворог ракетним ударом вбив 23 цивільні людини. Оголошено День жалоби.