У Дніпрі починаються відключення опалення для боржників

dsc_0847

Нещодавно Кабмін скасував мораторій, який забороняв відключати від комунальних послуг боржників та накладати штрафи, пені тощо. Тому у Дніпрі вже скоро почнеться відключення опалення для боржників. При цьому відключати будуть одразу цілими під’їздами,  – передає «Наше Місто».

У  Дніпрі постачальники комунальних послуг – муніципальні підприємства та комерційні організації починають відключати свої послуги тим, хто не платить за них. Мешканці будинку № 46 по вул. Велика Діївська заборгували майже 2 млн грн за тепло. Тож, «Теплоенерго» має право припиняти надання послуг боржникам. Таким чином у підприємстві повідомляють, що у боржників залишився 1 місяць для того, аби укласти договір про реструктуризацію.

«У цьому будинку 12 під’їздів – це 422 квартири. Заборгували підприємству 1 млн 863 тис. грн. Ми поінформували оголошеннями на під’їздах. У боржників є місяць, щоб звернутись до КП та укласти договір про реструктуризацію. Якщо цього не буде, підприємство вимушене припинити надання тепла. Ба більше, ми звернемося за захистом своїх прав до суду. А це потягне за собою фінансові наслідки: нарахування недодержки (штрафів, пені), інфляційних втрат, відсотків річних на прострочену заборгованість», – розповідає помічниця директора КП «Теплоенерго» ДМР Анастасія Сухіна.

Якщо дійде до відключення, обрізати теплопостачання будуть одразу під’їздами, повідомляє старший майстер теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» ДМР Роман Ягмуров. Він каже, що технічно неможливо відключити лише одного боржника. Тому в підвалі припиняють подачу тепла і встановлюють спеціальну контрольну пломбу.

Віталій Григорович щомісячно оплачує витрати на тепло, проживаючи у тому ж будинку.

«Хоч я давно на пенсії, я відразу оплачую комунальні послуги у перший день місяця. Щодо оплати за тепло, у мене взагалі переплата. Важливо проводити розмови, щоб боржники укладали договори та не причиняли шкоди тим, хто регулярно сплачує. За ті ж кошти працівники підприємства отримують зарплату та забезпечують обслуговування комунікацій», – ділиться своєю думкою Віталій Москаленко.

Дніпряни уклали 188 договорів на реструктуризацію боргу за теплопостачання минулого року. Сума становила приблизно 4 млн 231 тис. грн. На початку поточного року таких угод вже 20, і сума складає пів мільйона гривень.

«Сподіваємось на свідомість містян. Що такі попередження спонукатимуть їх звертатись до підприємства для врегулювання ситуації мирним шляхом. Без негативних і радикальних наслідків», – підсумувала Анастасія Сухіна.