У Дніпрі поліцейські повідомили про підозру чоловіку за пропаганду комуністичного режиму

photo_2022-07-06_12-39-48

У Дніпрі місцевий житель демонстрував у супермаркеті прапор із забороненою комуністичною символікою та публічно розповсюджував пропагандистські листівки.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

5 липня близько 13.40 місцеві жителі повідомили до поліції про чоловіка, який у торгівельному закладі у Соборному районі міста ходить з червоним прапором та викрикує гасла.

Для з'ясування обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції. У 54- річного чоловіка вилучили червоний прапор із комуністичною символікою та 30 друкованих листівок з пропагандистськими закликами.

photo_2022-07-06_12-39-48 (2)

Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. 5 липня чоловіку повідомили про підозру. Максимальне покарання передбачене санкцією статі - до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство.

Раніше ми повідомляли, Хлопчика, який постраждав від вибуху гранати на Тополі, виписали з лікарні (фото, відео).