У Дніпрі працює гурток “Початкове технічне моделювання”

photo_2024-04-21_15-21-22

“Гурток “Початкове технічне моделювання” працює більше 30 років і весь цей час ним керує керівник гуртка-методист Зоя Федорівна Сєдих.” – розповіла Людмила Михайлова, директорка Комунального закладу позашкільної освіти “Центр дитячої та юнацької творчості “Крила” Дніпровської міської ради.

Вихованці – хлопці та дівчата 7-10 років навчаються роботі з лобзиком, викруткою, канцелярським ножем, працювати з найпростішим креслярським та вимірювальним інструментом, оволодівають початковими навичками технічного конструювання, за кресленнями та інструкціями виготовляють вироби з паперу, картону, пінопласту, рухомих іграшок, найпростіших літаючих і плаваючих моделей з різних матеріалів, вивчають основи електротехніки.

“Я веду гурток початкове технічне моделювання. У нас хлопці та дівчата випилюють лобзиками, Виготовлюють моделі планерів, авіамоделі, автомоделі, моделі зміїв, також різні моделі зброї. З цими роботами, ми проводимо змагання на рух цих моделей, щоб він був чим далі, тим краще буде. Потім діти виготовлюють багато сувенірів на усі свята. І святий Новий рік, і святого Валентина, 8 березня, до свята Пасхи і інше. Ми беремо участь у всіх виставках. Виставки у нас зараз бувають обласні, всеукраїнські, міжнародні. І діти за свою роботу отримують грамоти. Тобто це є оцінювана робота, є товчком подальшої творчої праці.” – розказала Зоя Сєдих, викладачка з початкового моделювання.
“Вихованці гуртка разом з педагогом робили моделі бойових танків та літаків для продажу на благодійних ярмарках, кошти з яких відправлялись на допомогу ЗСУ.” – додав Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.
Вихованці гуртка постійні учасники, переможці та призери різноманітних профільних виставок та конкурсів.

За матеріалами ДніпроTV.