У Дніпрі прийняли програму підтримки громадських проектів, спрямованих на допомогу армії і захисникам

img_0606

У Дніпрі ухвалили Програму співфінансування проектів на допомогу Силам оборони та безпеки України. Згідно з нею у місті підтримають громадські проекти, спрямовані на допомогу обороні та нашим захисникам. На це депутати міськради планують спрямувати близько 50 млн грн. Відповідне рішення прийнято на заключній сесії 2023 року.

Мета новація – мотивувати мешканців Дніпра, громадські об’єднання, ініціативні групи сприяти обороні Дніпра та України, допомагати ЗСУ, зокрема ТрО та загалом силам безпеки та оборони України

Зокрема, ініціативні громадські, благодійні організації та спільноти з Дніпра зможуть запропонувати свої проекти із допомоги обороні Дніпра та України, які через прозорий конкурсний відбір можуть бути відібрані та підтримані міською владою.

За пропозиціями депутатів та міського голови під час розгляду на сесії міської ради фінансування Програми «Співфінансування проектів на допомогу Силам оборони та безпеки України» на 2024 рік було збільшено до сумі до 50 млн грн.

«Порядок проведення конкурсу з відбору проєктів для участі у Програмі та порядок фінансування проєктів за Програмою, а також конкретний перелік напрямів співфінансування буде затверджений рішенням виконкому міськради після ухвалення Програми в цілому», – зазначає, директорка департаменту інноваційного розвитку міської ради Дніпра.

Довідка

Реалізація програми буде відбуватися шляхом співфінансування громадських організацій та благодійних фондів на придбання товарів, визначених Програмою та Порядком, як одержувачів бюджетних коштів, що включені до мережі в держказначействі.  Закупівля обладнання для підрозділів Сил безпеки та оборони України буде здійснюватися відповідно до ЗУ Про публічні закупівлі”.

Основні умови участі у конкурсі, які буде передбачено Порядком:
– подання пропозиції зареєстрованою громадською організацією або благодійним фондом, які зареєстровані як юридична особа у м. Дніпро;

– наявність письмового запиту від підрозділів Сил безпеки та оборони України;

– власний внесок учасника конкурсу у розмірі не менше 25% від загальної суми проєкта, який підтверджується випискою з банківського рахунку учасника конкурсу.

Конкурсні пропозиції будуть занесені до рейтингової таблиці відповідно до відсотку співфінансування та суми співфінансування. Після завершення періоду подання конкурсних пропозицій, конкурсною комісією буде затверджено результати конкурсу, відповідно до рейтингу проектів та бюджету програми.

За матеріалами «Наше місто».