У Дніпрі проходить великий молодіжний форум з участю близько 250 учасників з різних міст та видатних спікерів.

o_1h7i65r1obdf4l51hog2jo1jhk1hv

У Дніпрі вже триває великий молодіжний форум під назвою «Прагни. Дій. Змінюй». Ця подія має особливе значення, оскільки вона проводиться вперше після початку повномасштабного вторгнення рф. З метою забезпечення безпеки учасників, організатори вирішили провести форум на одній зі станцій міського метрополітену. Тут зібралися близько 250 учасників з різних регіонів, як з Дніпра, так і з окупованих та деокупованих територій країни. Головна ідея заходу — надихнути молодь на прагнення, активність та зміни. Подія присвячена прийдешньому Дню молоді.

Дев'ятнадцятирічний студент Владислав навчається на психолога. Він зазначає, що його зацікавило відвідування цього місця, щоб розібрати чужий життєвий досвід, а також приєднатися до форуму, до якого його підбадьорили численні друзі.«Мене привабила можливість послухати цікавих спікерів, дізнатися щось нове. Я тут як учасник — слухаю, а ще як волонтер. Поки все дуже подобається. Все відгукується. Не треба здаватися — такі тези відгукуються насамперед», — розповів Владислав. 

Головною темою обговорень на форумі є можливості для молоді під час періоду великої війни. Запрошені спікери діляться своїми думками щодо того, як подолати різні життєві труднощі та залишатися вірними собі та своїм обраним цілям.

«У наш час дуже важливо, щоб молодь була обізнана в тому, що вона може впливати на державотворчі процеси, змінювати майбутнє нашої країни та розвивати себе. Інколи потрібен такий момент або слова, які надихають, щоб рухатися далі», — переконана координаторка форуму Аделіна Дьякова.

До спільного обговорення особистого життєвого досвіду було запрошено шістьох видатних політичних та громадських діячів із різних куточків країни, серед яких відомий мер Дніпра, Борис Філатов.

«Попри повномасштабну агресію та повітряну тривогу, що постійно лунає, ми зібралися з нашою молоддю. Це дуже потужний захід. Тож сьогодні ми спілкуємося про те, як жити далі», — сказав Філатов.