У Дніпрі реорганізують ще два університети: подробиці

205837

У Дніпрі об’єднали ще два вузи. Так, уряд ухвалив рішення про приєднання Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту до Українського державного університету науки і технологій у Дніпрі. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук–сторінку міністра освіти та науки України Оксена Лісового.

Окрім того, через російське вторгнення у 2014 році Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського був релокований до Кривого Рогу, де працював останні 10 років. Тепер заклад приєднають до Криворізького національного університету, а після деокупації Донецька він зможе знову відновити роботу в рідному місті.

«Мета цих об’єднань — посилити кадровий потенціал, збагатити освітні програми, поліпшити матеріально-технічну базу для студентів. А ще  — створити ширші можливості для міжнародної співпраці та залучення інвестицій, зокрема від Світового банку», – написав він.
Важливо, що студенти продовжать здобувати освіту на обраних спеціальностях та за тими ж самими умовами. Бюджетні місця зберігаються, вартість навчання за контрактом також.