У Дніпрі рідні полонених бійців "Азову" провели мирну акцію

photo_2022-12-28_17-25-20

У Дніпрі близько 50 дружин, матерів, сестер та братів полонених бійців "Азову" провели мирну акцію.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Суспільне.

Вони зробили інсталяцію новорічного столу, розділивши його на дві частини. З одного боку — домашні страви та свічки, з іншого — залізні тарілка і чашка. Так хотіли показати різницю між мирним святкуванням і полоном.

Ми хочемо донести, що не усі наші бійці вдома, і вони також хочуть святкувати зі своєю сім’єю, дарувати подарунки. Мій чоловік потрапив у полон з Азовсталі, він вийшов 20 травня. Звістки дізнавалася у хлопців, більше я нічого не знаю", — сказала одна з організаторок акції.

З плакатом "Поверніть мені сенс мого життя" на акцію прийшла дружина "азовця" Анастасія. Жінка зізнається: важко пояснити 8-річному сину, чому тато не святкуватиме Новий Рік вдома.

У цьому році він написав листа до різдвяних янголів і до Бога, де він сказав, що не хоче ніяких подарунків, тільки щоб тато повернувся з полону. Я показувала йому відео з лікарні, як тато схуд", — каже вона.

За словами дружини бійця, чоловік був поранений 7 квітня, вийшов з Азовсталі 16 травня і потрапив у полон. 29 липня він був поранений вдруге під час теракту в Оленівці.

photo_2022-12-28_17-25-25

Анастасія зверталася до військового командування чоловіка, писала у Червоний Хрест, та відповідь одна: "Чекайте на обмін".

Такий шлях пройшла і Уляна. Дівчині сказали, що її наречений загинув. Утім вона не втрачає надії.

Хлопці мені сказали, що його везли у 15-ту донецьку лікарню, і досі невідомо, живий він чи ні. Я розшукувала його, виставляли у соцмережі, продовжую боротьбу за нього", — розповідає вона.

Хлопець зробив пропозицію Уляні ще до початку повномасштабного вторгнення, влітку пара мала одружитися.

photo_2022-12-28_17-25-28

Нагадаємо, наразі понад 700 військовослужбовців, що боронили завод Азовсталь у Маріуполі, перебувають у полоні.