У Дніпрі розповіли, як об’єднання лікувальних закладів якісно покращить надання медпослуг (ФОТО)

o_1eulr6em71s6k1vup8pn1i261cbm1pd

У Дніпрі реорганізують деякі лікувальні заклади. До клінічної лікарні швидкої медичної допомоги приєднають міську клінічну лікарню № 2, міські поліклініки № 1, № 2, № 6 та стоматологічну поліклініку № 2. Таке рішення ухвалено на вимогу медичної реформи.

o_1eulr5ppn1gkkgvecpv5567c91mt

За словами генеральної директорки клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Вікторії Корпусенко, її медзаклад – один з найпотужніших у місті. Стаціонарні відділення представлені 18 напрямами, є консультативно-діагностичний центр, найбільша служба анестезіології та інтенсивної терапії. Рішення приєднати невеликі лікувальні установи до більш потужних є цілком доцільним, оскільки за нинішніх умов маленькі не зможуть не те що розвиватися, а й просто вижити.

o_1eulr6r15geu1kbl1s1a142kth41qv

«Уже маємо досвід приєднання до нашого закладу лікарні № 7 у 2012 році. Досвід показав, що завдяки реорганізації заклад значно розвинувся – оновилася матеріально-технічна база, зросла якість надання медичної допомоги. Так само і зараз. Маленьким лікарням не вистачатиме фінансування від НСЗУ. Тому, щоб вони збереглися, а тим паче розвивалися, і потрібне таке приєднання. Цифри це підтверджують. Наприклад, наша лікарня з 1 128 співробітниками за 9 місяців 2020 року отримала від НСЗУ 150 млн грн. Тоді як 5 лікувальних закладів, які приєднуються до нас, за аналогічний період – усього 84 млн грн при загальній кількості співробітників 1 400. Поліклініки, які приєднуються, залишаться територіально на своїх місцях, а деякі відділення лікарні № 2 переїдуть до нашого закладу. Для пацієнтів якість медичної допомоги значно покращиться», – пояснила Вікторія Корпусенко.

o_1eulr6ahi1se51pn7ta7kmk1b1s1ou

Вона також додала, що з реорганізацією для пацієнтів буде більше можливостей для діагностики та лікування у лікарні швидкої медичної допомоги. Тут за останній рік з’явилось медобладнання нового покоління, зокрема для операційних, ендоскопічне, рентгенологічне тощо.

Зі свого боку завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії згаданої лікарні Станіслав Болтянський зазначив:

«Об’єднання лікарень – це та ситуація, коли потенціал медичних працівників можна згуртувати. А відтак для пацієнтів медична допомога буде більш комплексною. Цілком логічним вважаю приєднання до нас маленьких лікувальних закладів, оскільки наша лікарня – багатопрофільна і має більше можливостей. Наприклад, це відділення лише за останній рік максимально переобладнали. З’явилися нові апарати ШВЛ, УЗД, моніторне обладнання, яке дозволяє у режимі реального часу відстежувати роботу серця тощо».

o_1eulr78cj13171egi4p2snm1t6v1smo_1eulr6j7811a7vpj10ebqc51ash1ps