У Дніпрі рятували 20-річного хлопця, який випив відразу три банки енергетику

ty

Серйозні проблеми з серцем виникли у 20-річного дніпрянина, який вжив відразу три банки енергетичного напою. Про це розповів фельдшер швидкої допомоги Марк Бондік, повідомляє Gorsovet.

До єдиної центральної диспетчерської "103" надійшов виклик: викликає мати сину 20-ти років - серцебиття, блювота. На виклик негайно прибула бригада Новокодацької підстанцї Обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф (Генеральний Директор Radiy Shevchenko) у складі фельдшерів Бондаренко Ярослави та Огіра Олександра. При огляді у молодика: АТ 200/100 мм рт ст, ЧСС 172 в 1‘, SpO2 - 95%, глюкотест крові капілярної 7,3 ммоль/л, збуджений, холодний піт, блювота. Із анамнезу - вживав енергетики (3 банки), - розповідає фельдшер у соцмережі.

Після надання меддопомоги хлопця з діагнозом передозування енергетичними напоями штипалізували у стані середньої важкості .

Наша молодь полюбляє вживати енергетичні напої, як данину моді, а не як необхідність. І вживають вони, треба сказати, в непомірних кількостях.
Головна діюча речовина енергетиків - кофеїн, в одній банці Red Bull’a міститься більше 2-х добових доз. При передозуванні виникає: збудженість, підвищення артеріального тиску, прискорення серцевого ритму, головний біль, нудота, блювота, безсоння.
За добу можна вживати енергетика не більше 1 банки обсягом 250 мл. Треба диференційно сприймати агресивну рекламу Red Bull’a та інших енергетичних напоїв. Піклуйтесь про своє здоров‘я! - закликав медик.

марк

Нагадаємо, днями у бою поліг 21-річний захисник з Дніпропетровщини.