У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль «Dnipro GogolFest" 2020 (ФОТО)

63CA5DD9-19FC-4A84-BA6C-AF4DAD273749.jpeg

2-4 жовтня Дніпро приймає міжнародний мультидисциплінарний  фестиваль сучасного мистецтва «Dnipro GogolFest" 2020. Захід проходить у місті в рамках програми «Культурна столиця».

Цього року для локацій обрано три найважливіші місця Дніпра: Фестивальний причал, Річковий вокзал та відреставрована історична будівля, де наразі розміщено Dnipro Centre for Contemporary Culture. Кожне з цих місць перебуває на перетині історичного та сучасного.

4C123CD4-EBF2-492C-B56B-BBB4CC8ACEB3.jpeg

""GogolFest" відрізняється своєю нестандартністю, відсутністю шаблонів, новим баченням.  Такого підходу і формату в нашому місті ще не було, обрано також принципово нові локації. Цей фестиваль підняв у Дніпрі величезний пласт людей, які формують бачення сучасного мистецтва та культури. Протягом трьох днів на місто чекають незвичні колаборації та реалізації нових проєктів», - сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

6D34F5B5-8614-41DC-A0AE-DDC0DD5BC27E.jpeg

Стартував "GogolFest" на головній локації - Річковому вокзалі. Тут запрацювала велика  світлова інсталяція з LED-екранами та віджеїнгом від художниці по світлу Марії Волкової та в супроводі музики, що написана саме для цієї локації  композитором Дмитром Демченком. 

""GogolFest" - це чергова зустріч із дивом, коли у фактично покинутому приміщенні команда фестивалю створює мистецтво. Ми спробували все зробити швидко, але щоб виглядало гідно. Думаю, у нас вийшло. Є на що подивитися і чому здивуватися», - розповів режисер Влад Троїцький.

Однією із запрошених гостей стала письменниця та блогерка Оксана Шаварська.  В рамках фестивалю вона презентує свою книгу «8000 миль самотності» разом з музичним бендом «Сон Сови»:

«Під час карантину ми всі шукали виходи прояву своєї творчості. Саме тоді виникла така думка - презентувати книгу не просто почитавши тексти в онлайні, а поєднати це з музикою. Тому ми з музичним бендом зробили таку творчу синергію. Саме так і виникла така текстова-музична програма. Вперше вона була презентована в онлайні, а перед глядачами - саме в Дніпрі».

Для гостей фестивалю вночі відбудеться показ фільму «Ордер на арешт» із живим музичним супроводом від гурту «Вагоновожатые». Для фронтмена цього гурту Антона Слєпакова "GogolFest" є знаковою подією, бо саме на ньому він дебютував 11 років тому в Києві.

08F80C21-845F-44B9-9D2D-E056E45205AF.jpeg

 «Цього року ми будемо супроводжувати своєю музикою фільм 1926 року із архіву студії Довженка під назвою «Орден на арешт». Це наша нетипова програма. Ми дуже рідко граємо, і сьогодні буде сьомий показ, а в Дніпрі це буде прем’єра. Ми дуже раді, що покажемо цю програму саме тут», - сказав Антон Слєпаков.

Дніпрянка Марія, студентка, майбутня архітекторка, прийшла на фестиваль, щоб зарядитися творчою енергією:

«Тут можна знайти багато ідей на всі композиції та втілити все в архітектурі. Подібні фестивалі допомагають визначитися серцю, чи хочеш ти продовжувати працювати в тому ж напрямку».

Євген приїхав з Павлограду спеціально на три дні фестивалю , щоб отримати нові емоції.

«Нам цікаво послухати музику, побачити незвичні інсталяції та надихнутися цим творчим духом. Цей фестиваль для нас є трансформацією світосприйняття мистецтва, і саме цього ми чекаємо» -поділився враженнями хлопець.

00015A10-39FE-4A5C-BDF2-1721E000A710.jpeg

Загалом фестивальні заходи "Dnipro GogolFest" 2020 триватимуть до 4 жовтня включно. Серед них: прем’єра нової PhD-опери “Про що мовчить Заратустра” від Влада Троїцького і формації «Nova Opera» (3 жовтня о 18.30 у DCCC Крутогорний узвіз, 21А), концерт-відкриття фестивалю «Dnipro GogolFest", site-specific перформанс за участі гурту «Dakhabrakha» (3 жовтня о 21.00 на Фестивальному причалі), імерсивна аудіовистава "ЛЕВІАФАН" (3 жовтня о 13.00, Річковий вокзал),  «Make up» — документально-музична вистава актрис «Dakh Daughters Band» (4 жовтня о 19.00, DCCC Крутогорний узвіз, 21А), виступ гурту «Zapaska» (4 жовтня о 18.00 Річковий вокзал).

E19054C7-A38D-4761-9904-18A6B2DDA458.jpeg

Детальна програма Міжнародного фестивалю сучасного мистецтва "DniPro GogolFest" на офіційній сторінці та у соцмережі Facebook.

Всі події  «Dnipro GogolFest" 2020 проходять згідно з вимогами МОЗ у зв’язку з введенням карантинних обмежень.

лого ГУМ ПОЛИТИКА.jpg