У Дніпрі свої перші документи отримали немовлята, що перебували у пологовому під час ракетного удару

nemovlia

За останні півроку в Україні різко знизилася народжуваність. І Дніпро – не виключення. Тож невелика кількість малюків у пологовому – вже звичне явище. 29 грудня під час ракетного удару по Дніпру у акушерському відділенні перебували лише четверо новонароджених – три дівчинки і хлопчик. У якому стані ці діти зараз – читайте в матеріалі «Наше Місто».

Як тільки розпочалася тривога, батьки з дітьми, вагітні жінки і медперсонал спустилися в укриття. Це зберегло їм життя. Після відбою родини з новонародженими вирушили додому.

iulyia-monastyreva

«Це здорові діти, на той момент ніхто з них не отримував лікування. Пологів напередодні не було, тож немовлятам було вже по декілька днів. Всі вони почуваються добре», – повідомила завідуюча неонатологічним відділенням Юлія Монастирьова.
Юлія Монастирьова розповіла, що одна родина мешкає у Кам’янському, інші – у Дніпрі. Медики перебувають на постійному зв’язку з породілями. Консультують їх з питань, що виникають.

А вже 2 січня діти пройшли вакцинацію та інші стандартні процедури, які не було завершено у пологовому через ракетну атаку.

«Ми запросили дітей разом з матусями на прийом до лікарні. Новонароджених оглянув неонатолог, впевнився, що все гаразд. Після цього малюки отримали свої перші документи», – сказала Юлія Монастирьова.