У Дніпрі у центрі соціальної допомоги працює чотирилапий психолог

photo_2024-04-10_10-59-04-993x662

В одному з соціальних закладів Дніпра працює чотирилапий психолог. Собака Бонні щодня сумлінно ходить на роботу і неабияк допомагає знімати стрес не лише вихованцям центру, але й своїм колегам. Журналісти «Наше місто» поспілкувались з пухнастою психологинею та дізналися про усі тонкощі її роботи.

Жорсткошерстний фокстер’єр Бонні щодня приходить до міського центру соціальної допомоги відділення профреабілітації та соціальної адаптації щоб допомогти людям з інвалідністю подолати психологічні проблеми. Центр відвідують люди від 16 років і старше. І всі вони кажуть про позитивні зміни після терапії за участю собаки. Один з них – переселенець з Бахмута Олександр.

photo_2024-04-10_10-59-13-2-993x662

– Кожного дня заходжу до психолога. Все через пухнасту психологиню Бонні, – зізнається Олександр. – Вона не лише допомагає зняти стрес, а й дарує гарний настрій та позитивні емоції. Завжди намагаюся погладити її, це мені допомагає зосередитись. А ще – я вчуся грати на акордеоні та співаю разом з колективом. Під час репетицій собака нас підтримує. Якщо ми добре співаємо, то Бонні уважно слухає, а вчора навіть заснула.

Бонні 8 років, вона – багаторазова чемпіонка України. Регулярно бере участь у різноманітних виставках і посідає перші місця. Власниця собаки – практичний психолог міського центру соціальної допомоги відділення профреабілітації та соціальної адаптації ДМР Наталія Ціпура.

– Як тільки приходимо на роботу, Бонні відразу біжить по усіх кабінетах, з кожним вітається, – розповідає Наталія Анатоліївна. – Також собака відчуває, у кого пригнічений настрій і кому потрібна підтримка. У кожного своя манера спілкування з песиком. Вихованці центру відразу, як бачать Бонні, починають її обіймати. Така терапія дійсно допомагає. Нещодавно до мене прийшла мама одного хлопця, хворого на аутизм, і сказала: «Дякую, що ви привозите собаку! Мій син подолав свої страхи. Нещодавно це навіть врятувало його у небезпечній ситуації на вулиці». Я вважаю, що це дійсно гарний результат, якого вдалося досягти завдяки заняттям з собакою.

Відзначимо, що Бонні вільно розгулює кабінетами центру, їй усюди раді. Як тільки побачать чотирилапу психологиню – готують смаколики. Бонні працює нарівні з іншими – знімає стрес, покращує настрій та уважно вислуховує кожного клієнта. Навіть співробітники приходять до позаштатної психологині, коли хочуть відволіктися від проблем та відпочити.