У Дніпрі у продажу виявили морозиво, яке може спричинити гостре отруєння

MyCollages (89)

В торгівельних мережах Дніпра виявили небезпечне для здоров'я морозиво. В ньому знайшли речовину етиленоксид - промисловий хімікат, який зазвичай використовується в медицині для дезінфекції медичного обладнання.Таким чином це морозиво може викликати гостре отруєння, повідомляє Gorsovet з посиланням на Держспоживслужбу у Дніпропетровській області. 

Від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ "Сільпо Фуд", вул. Гоголівська, 1 а, с. Квітневе, Київська область, 074081), - йдеться у повідомленні Держспоживслужби.

 ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області закликає при виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти інформацію за тел. (099) 723-16-99.

Також доводимо до відома операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу, а також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, - говорится в повідомленні.

Зауважимо, вдихаючи етиленоксид можна спричинити гостре отруєння. Симптоми: нудота, блювання, неврологічні захворювання, бронхіт. Контакт зі шкірою чи слизовою оболонкою викликає роздратування. Тривалий контакт з етиленоксидом може призвести до порушень діяльності мозку та нервової системи.

Нагадаємо, у Дніпрі відомий кондитер приготував унікальний торт.