У Дніпрі в одному з дворів мешканці зробили "дерево для обіймів"

png_20240115_144548_0000

На ж/м Тополь мешканці однієї із багатоповерхівок у своєму подвір’ї вирішили створити цікаву локацію. Однією із її особливостей є дерево, яке надає сил та енергії тому, хто його обійме, – передає сайт «Наше Місто».

Окрім тину, який сплели з тонкого гілля, та розмальованих у петриківському стилі глечиків, в одному з подвір’їв у Дніпрі є цікаве та незвичайне дерево. Воно підписане мешканцями як «Дерево для обіймів».

Незвичайна рослина родом із Північної Америки насправді називається Гледичія Трьохколючкова. Заввишки вона може сягати 20-40 метрів. Також у дерева є характерна особливість – колючки, які можуть досягати 10 сантиметрів.

«Найменування дерева на честь німецького ботаніка Йогана Гледичія, який був піонером в області вивчення рослин. Крона в діаметрі 10-15 м, висота 20-40 м, товщина стовбура – 0,75 см. Це дерево відрізняється своїми вражаючими стрючками довжиною до 40 см. Характерною особливістю гледичії являється довжина колючки до 10 см. Вік дерева сягає 250-300 років», – написано на табличці біля рослини.
Також на табличці біля дерева написано, що воно дарує позитивну енергію та заряд здоров’я.

«Дерево відноситься до сортів з позитивною енергією, обіймайте і отримайте заряд здоров’я», – такими словами завершується опис рослини.