У Дніпрі вартість проїзду у маршрутках можуть підвищити до 20 гривень: проект рішення

автобус

З'явився проект рішення Дніпровської міської ради про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Дніпро, передає Горсовет.

Вартість проїзду в маршрутках збираються підняти. 

photo_2022-06-24_16-33-49

На соціально значущих маршрутах граничний тариф мають намір збільшити до 11 гривень.

На автобусних маршрутах №9, №77, №90, №92 та №141 граничний тариф може зрости ще більше – до 18 гривень. 

Незабаром мають пройти громадські слухання, потім виконком має підтримати це рішення. Потім департамент транспорту та транспортної інфраструктури має укласти з перевізниками нові договори.

Після цього, за 10 днів до подорожчання, в автобусах мають з'явитись оголошення про збільшення вартості проїзду.

Питання можливого подорожчання проїзду у міських автобусах обговорюють у Дніпрі вже близько місяця.

Причини цього зрозумілі. Різко зросло в ціні паливо, через що на більшості маршрутів їхні власники були змушені зняти з експлуатації автобуси великої місткості.

Прикметно, що у багатьох містах перевізники вже підняли тарифи на 5-10 грн., і це не межа.

З 2 червня подорожчав проїзд у маршрутках Львова з 10 до 15 гривень. У трамваях та тролейбусах вартість проїзду залишилася незмінною.

З 16 червня зросте вартість проїзду у маршрутках приватних перевізників Івано-Франківська. Одна поїздка містом коштуватиме 10 гривень при оплаті готівкою. Під час онлайн оплати платити за проїзд потрібно буде 8 гривень, а при оплаті карткою "Галка" – 6 гривень.

У Луцьку також попередили місцевих жителів про подорожчання, зазначивши, що підвищення тарифів провокує зростання цін на пальне, запчастини, а також зростання мінімальної зарплати. Передбачається, що проїзд подорожчає до 12-15 гривень, але точне рішення буде оголошено вже 15 червня.

Підвищення тарифів на проїзд не омине і Запоріжжя. Так, вартість проїзду у місті підвищиться до 12 та 13 гривень. У цю ціну було закладено подорожчання палива на 110%, зростання заробітної плати на 25% та зростання витратних матеріалів на 10%.

Місцева влада Полтави також вже поставила на порядок денний питання щодо підвищення тарифів на проїзд до 15 гривень.

Нагадаємо, наразі проїзд у громадському транспорті в Дніпрі обходиться у 10 гривень за одну поїздку.

Раніше ми повідомляли, З'явилося відео з камер спостереження, де видно, як вандал розмалював знаками "Z" пам'ятник у Дніпрі.