У Дніпрі вдвічі збільшили кількість поліцейських патрулів

полиция2

У період воєнного стану у Дніпрі фактично в два рази збільшили кількість поліцейських патрулів - не тільки авто, а й піші наряди. У Дніпрі працюють 179 нарядів саме та майже 500 – в області. Вони, в тому числі, превентивно запобігають вчиненню злочинів. Про це повідомив  заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс, передає Gorsovet з посиланням на Дніпро оперативний.

Поліцейська робота змінна. Вона залежить, в тому числі - від пори року. Злочинний світ має певні передбачувані дії. Кількість грабежів збільшується у квітні, коли люди знімають верхній одяг. У травні злочинці переїжджають на моря. Повертаються у кінці серпня - у вересні. Це по одному виду злочину. І так з кожним.

Злочини діляться за місцем, за часом, за способом. Кожного тижня ми це аналізуємо. В залежності від того, в якому районі йде ріст, туди виставляються наряди. Може впливати не тільки вимкнення світла після 19:00. Наприклад, злочинець виходить з тюрми, не виправився, і в тому ж районі – сплеск правопорушень певного характеру. Розподілення нарядів – щоденна робота. Через ці фактори однакової кількості нарядів вдень і вночі у нас немає, - розповідає Володимир Богоніс.

За його словами, після 19:00, коли вимикають світло, спостерігався ріст автомобільних крадіжок - коліс і майна.

Ми проаналізували ситуацію, відправили наряди. Два злочинці вже сидять в тюрмі. На сьогодні тенденція до такого виду злочину знижується. Значить правильно спрацювали, - додає правоохоронець.

Нагадаємо, у Дніпрі для будинків ОСББ/ЖБК з індивідуальними котельнями та насосними станціями закупатимуть генератори на умовах співфінансування.