У Дніпрі відкриють групи для дітей із садочків на базі шкіл

2-9

З 1 квітня дніпровські дошкільнята, які зараз займаються у дитсадочках дистанційно, зможуть очно відвідувати заняття у навчальних закладах. Про це повідомляє «Наше місто».

Зараз в Дніпрі  в режимі оффлайн працюють 53 заклади дошкільної освіти, ще 30 відкриються до кінця березня, – розповідає Олена Яковенко, заступник начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Інші садочки наразі працюють дистанційно. У такому форматі діти з цих садочків готуються до школи. Але очні заняття в цьому випадку значно ефективніші. Тому в нас виникла пропозиція організувати заняття для дошкільнят у тих закладах освіти, де є укриття.

У проєкті задіяно 47 шкіл, в них підготовка до школи буде здійснюватися для вихованців 87 садочків. Під час організації графіка занять і вирішення логістичних питань враховувалась близкість садочків до шкіл, гімназій чи ліцеїв. Таким чином займатись очно зможуть приблизно 1600 дітей старшої вікової групи. Заняття заплановано почати з 1 квітня. Але спочатку буде проведено опитування батьків і складено список тих, хто виявить бажання брати участь у таких заняттях.

Одна половина з запрошених до шкіл садочків будуть працювати з 8.30 до 12.30, друга – з 15.30 до 17.30. Це робиться для того, щоб всім дітям – і малечі, і школярам – вистачило місць в укриттях. Також у школах можливі заняття логопедичних груп для дітей середнього дошкільного віку. Крім підготовки до школи діти зможуть грати, танцювати, малювати тощо.

Дніпровська гімназія № 74  – один з тих закладів, який у квітні буде зустрічати дошкільнят. Тут для них вже підготовлена окрема затишна кімната та зал для занять ритмікою.

 

Формат занять та їхній зміст формує саме садочок, –  підкреслює директорка гімназії № 74 Зоя Антіпова. – З дітками будуть проводити «уроки» вихователі дошкільних закладів. Ми надаємо лише приміщення та можливість користуватися укриттям.   У кімнаті, яку ми підготували для малюків, є можливість сидіти на підлозі, бо вона має килимове покриття. Також тут є зручні м’які стільці, столи, конструктори.  

 

Для того, щоб записатись на очні заняття, батьки дітей старшої вікової групи мають написати відповідну заяву у садочку та взяти медичну довідку у сімейного лікаря.

За матеріалами Наше Місто.