У Дніпрі відновлюють пошкоджені через ракетні удари житлові будинки (відео)

9A1E3943-7C51-4117-B2B9-8DCF1358CE7E

У Дніпрі житлові будинки, які були пошкоджені вибуховою хвилею ракетних ударів, взялися ремонтувати. Роботи проводяться коштом міського бюджету. В одному із районів Дніпра відремонтували покрівлю у такому будинку, де також були вибиті й усі вікна, передає Горсовет.

Через ударну вибухову хвилю було пошкоджено покрівлю у будинку, усе шиферне покриття зруйнувалося. Тому ухвалено рішення зробити ремонт покрівлі. Роботи виконані на площі 550 квадратних метрів. З-поміж іншого замінено й усі металеві елементи конструкції. Залишилося лише улаштувати водостічну систему. Завтра вже це зробимо», — сказав головний інженер КП «Жилсервіс-5» міської ради Олександр Степаненко.

Олександр Степаненко

За його словами, наступного тижня замінять усі вікна у цьому ж будинку, а також у будинку поруч: «Після вибуху затягнули плівкою вибиті вікна, виконали заміри. Але через те, що заводи не працювали, не одразу могли зробити скління».

Одна із мешканок будинку, де відремонтували покрівлю, Валентина пригадує:

Валентина

Було дуже страшно, коли посипалися у квартирі вікна від вибухової хвилі. Мер до нас приїжджав, усе це бачив і пообіцяв зробити нам покрівлю у будинку. Бригади добросовісно виконали ремонт, усе за собою прибрали. Очікуємо на заміну вікон».

Водночас у будинку ОСББ в іншому районі міста вже замінили вікна у місцях загального користування (сходових клітинах), які теж були вибиті внаслідок вибухової хвилі через ракетні удари. Зокрема, тут встановили 16 триметрових металопластикових склопакетів.

BD014668-33E6-4CD5-8946-A2CAE65EA084

Голова правління цього ОСББ звернулася на гарячу лінію міської ради, щоб замінити у будинку вибиті вікна. Відповідну заявку відпрацювали і зараз будинок вже з новими склопакетами. У разі виникнення подібних ситуацій голови правлінь будинків ОСББ чи ЖБК можуть звертатися до міської ради для усунення таких пошкоджень», — пояснив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець.

Владислав Макарець

Голова згаданого будинку ОСББ Оксана розповідає:

Оксана

Наш будинок із шести під’їздів, у двох з них раніше за муніципальною програмою були замінені вікна. Через ракетні обстріли вибуховою хвилею були пошкоджені чи геть вибиті всі старі вікна у чотирьох під’їздах. Скло осипалося, було небезпечно. Звернулися на гарячу лінії міської ради з проханням замінити вікна. І зараз вже маємо такий гарний результат».

Відео - "Дніпро Оперативний".

Раніше ми повідомляли, Плануємо перейменування ще двох десятків вулиць у Дніпрі, - Філатов.