У Дніпрі волонтери для дітей переселенців організували міні-садочки (відео)

3

Багато вихователів з дитсадків Дніпра стали волонтерами та проводять заняття для дітей дошкільного віку в центрах для переселенців, передає Горсовет.

Як тільки до нашого міста почали прибували люди з інших регіонів, і шукати прихисток виникла думка, у пунктах, де тимчасово проживають тимчасово переміщені особи відкрити міні дитячи садочки. Наразі у чотирьох таких пунктах працюють педагоги таких закладів освіти.

Кожного дня приблизно 50 дітей відвідують заняття наших педагогів. - розповідає Оксана Турчина (Департамент гуманітарної політики ДМР)

Під кожну вікову групу учнів створюється окремий учбовий план. Враховуються здібності дитини та його інтереси. Допомагає в організації подібних центрів штаб «КУСТ». З перших днів війни вони змінили напрям своєї діяльності і тепер займаються волонтерством та допомагають людям.

Зараз дуже змінилась взагалі комунікація дітей з дорослими, дорослі вирішують свої проблеми. Тобто вони думають зараз про те, де стати на облік. Що їсти, де будуть жити разом з дітьми. Діти у цей момент не мають бути самі по собі. І тому ми вигадуємо багато різних подій. - розказала голова прес-центру штабу «КУСТ» Катерина Нікітенко

Як повідомлялося раніше, Криворізький ботанічний сад запрошує переселенців побачити як квітнуть сакури