У Дніпрі встановлено подвійний рекорд: Гіннеса та Національний рекорд України

IMG_20221024_063222

Дніпрянин, спортсмен-екстремал Дмитро Грунський протягнув на тросі, прикріпленому до шиї, вагон метрополітену вагою 32,5 тонни на 11 м 55 см за 1 хвилину 18 секунд і таким чином став першим у світі, хто у такий спосіб зміг осилити таку вагу. Про це пише Gorsovet з посиланням на міську раду Дніпра.

Загалом, цей рекорд я присвятив нашим військовим з тої причини, що трос, який натягується на шиї,  душить і лишає тебе кисню. От як зараз нас окупанти намагаються лишити кисню і існування, вбиваючи наших людей та руйнуючи нашу інфраструктуру. Тож у такий спосіб я намагаюсь передати нашу боротьбу - хоч і душить, але ми завжди переможемо, - зазначив автор рекорду. 

Крім цього, у такий спосіб хлопець вирішив підтримати наших військових та наразі збирає кошти  для ЗСУ на   фліски, зимові куртки, теплі шкарпетки, буржуйки тощо: 

Підтримати Дмитра приїхав його кумир - заслужений майстер спорту України, дворазовий володар титулу «Найсильніша людина світу» та почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк.

Колись у Львові я також повинен був встановити рекорд Гіннеса. Ми намагались відіслати документи, і щось не вийшло. Тож мій рекорд лише на Національному рівні. Я по-доброму заздрю сьогодні Дмитру. Тим паче він зробив це у дуже екстремальний спосіб, і до сьогоднішнього дня в Україні я не бачив подібного. Це, мабуть, перший випадок в Україні, чим я дуже пишаюсь, - сказав Вірастюк.