У Дніпрі запропонували заборонити примусове очне навчання

школа

На сайті єдиних електронних петицій створили голосування, у якому пропонують заборонити примусове очне навчання. Про це повідомляє Gorsovet.

Автор петиції Роман Кривой, створили її 21 липня і вже є 26 підписів.

Автор петиції наголошує на тому, що зараз недоречно випускати дітей в школи, а молодь в університети. Він опирається на рекомендації МОН від 24 червня, де міністерство рекомендувало почати навчальний рік очно. Проте, це не означає, що всі школи і університети повинні вийти «в офлайн». Кожен навчальний заклад сам вирішує, як починати навчання.

На жаль, деякі навчальні заклади зобов’язують з’явитися на навчання дітей та викладачів, у тому числі тих, які виїхали закордон. У разі неявки, викладач або співробітник втрачає своє робоче місце. Дитина втрачає знання. Вважаю такі вимоги злочинними і прошу Вас врегулювати це питання чинним законодавством та відповідними наказами до навчальних закладів, — йдеться в тексті петиції.

Автор зазначає, що більшість директорів шкіл будуть наполягати на тому, щоб вийти на очне навчання, тому просить «заборонити примусове очне навчання».

Зазначимо, що для того, щоб школярі могли вийти в офлайн, у школі повинно бути облаштоване бомбосховище.

Зараз в Україні тільки 25% навчальних закладів мають укриття. Ці дані надав міністр освіти Шкарлет. Тому, як саме почнеться рік для школярів та студентів поки що не зрозуміло.

Раніше ми повідомляли, що у Дніпрі легковик збив жінку на пішохідному переході