У Дніпрі зі старого броньовика зробили медичний автомобіль, який поїде на передову

MyCollages - 2022-09-22T214157.887

Дніпровські автомайстри дали друге життя старому бронетранспортеру. Його кузов переварили, корпус посилили титановою бронею, а салон нової машини переобладнали під медичний кабінет і операційну, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Оновлений автомобіль планують відправити на передову. Втім, кажуть, бракує медичного обладнання. Броньовик створили на базі старого БТР-60. Від нього залишили тільки днище і ходову.

Тут можна сидіти, лежати, можна операцинний стіл поставити — світла тут досить. Обідні бокси, куди можна поставити купу медичного обладнання. Нова машина має багато переваг. Автомобіль має значно більші габарити, має хорошу прохідність, а за рахунок великого об’єму його можна використовувати за різними призначеннями, - розповідає  розробник авто В’ячеслав Ляшенко.

Над створенням броньовика працювали 8 місяців. І дали назву йому "Ковчег". А щоб машина стала повноцінним стабілізаційним пунктом, бракує холодильника, операційного столу і кварцювальної лампи.

Давайте його зробимо нашим народним дніпровським "Ковчегом", який буде рятувати життя воїнам, - пропонує Євген Мироненко, представник благодійного фонду "І на оновленій землі".

Куплене волонтерами залізяччя волонтери приводять до ладу. Або купують вживані авто за кордоном. Антон Хмілецький пояснює: нашим захисникам потрібна будь-яка техніка.

Останню машину коли передавав, то хлопці казали, що вони і "Жигулями" їздять, і старими машинами. Тобто є потреба в будь-яких машинах. Найбільш корисні та ефективні - це пікапи або повнопривідні позашляховики, - каже волонтер Антон Хмілецький.

Коли "Ковчег" повністю укомплектують, машина поїде у Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова. Рятувати українських захисників.

Нагадаємо, розвідники назвали країни, які постраждають, якщо росія застосує ядерну зброю.