У Дніпрі знову нагадали про заборону спалювання сухої трави та листя

large

З настанням весняного тепла зростає ризик виникнення пожеж через спалювання сухостою та сміття на околицях Дніпра. Щоб запобігти цьому явищу, інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради, департамент екологічної політики міськради та ДСНС об’єднали зусилля для проведення роз’яснювальної роботи серед населення. Про це пише «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

Паління сухостою та листя — зашкоджує здоров’ю людей.

«При спалюванні однієї тонни сухостою в атмосферу викидається близько десяти кілограмів небезпечних мікрочастинок диму. Ці частинки включають окиси азоту, чадний газ, важкі метали та багато канцерогенних сполук, які становлять серйозну загрозу для здоров’я людей», – наголосив Єгор Ванжа, головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради.
Важливо пам’ятати, що під час воєнного стану спалювання сухої трави або будь-якої іншої рослинності може розцінюватися правоохоронними органами як диверсія, згідно зі статтею 113 Кримінального кодексу України.

«Звертаємо вашу увагу на те, що спалювання сухої рослинності та сміття несе за собою значні ризики та шкоду для довкілля, а також може призвести до небезпечних наслідків. Шкода для довкілля: забруднення повітря шкідливими речовинами, що негативно впливає на здоров’я людей, тварин та рослин; знищення ґрунтового покриву та родючості ґрунту; загибель корисних комах та інших тварин, що живуть у ґрунті та на ньому; знищення природних екосистем. За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: для громадян: від 3 060 до 6 120 грн; для посадових осіб: від 15 300 до 21 420 грн.», – підсумувала Ангеліна Попсуй, фахівчиня відділу забезпечення заходів з запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського району центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.


Жителі Дніпра, схоже, стали більш уважними до правил благоустрою міста. Це свідчить значне зменшення кількості штрафів за порушення, адже торік інспекція з благоустрою виписала лише 6 приписів.

За матеріалами Наше Місто.