У ДніпроОВА розповіли про діяльність закладів позашкільної освіти (відео)

ODA_1617

Заклади позашкільної освіти продовжують свою роботу у Дніпрі, передає Горсовет. Про це під час брифінгу розповіли Дар‘я Біла - директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР та Андрій Палаш - керівник громадської організації "Культура медіальна".

Але з настанням воєнного стану дніпровські заклади позашкільної освіти змушені були перекваліфікувати свою діяльність. Наразі такі заклади перетворені на гуманітарні хаби, де збирається і розподіляється допомога як для переселенців, так і захисників. 


За словами  Дар’ї Білої, попри активну волонтерську діяльність, заклади позашкільної освіти продовжують дистанційно викладати вихованцям, зокрема й тим діточкам, які прибули до Дніпра з інших регіонів. 


«Працівники закладів задіяні у трьох волонтерських центрах. Вони також плетуть маскувальні сітки, кікімори, разом з дітьми виготовляють обереги, браслети, ляльки-мотанки для наших захисників. Наразі вже виготовлено понад 2 тис. оберегів», – розповіла під час брифінгу 15 квітня Дар’я Біла. 


Вона також зазначила: «До Великодня з радістю долучаємося до ініціативи Андрія Палаша. Йдеться про проведення народними майстрами майстер-класів для дітей  на великодню тематику, зокрема й розпис писанок. Важливо сьогодні продовжувати прищеплювати дітям українську культуру і традиції». 


Водночас Андрій Палаш розповів: «На базі центру сучасної культури у Дніпрі відкрили тимчасовий соціальний хаб, де зокрема організовано коворкінг, воркшопи, творчі майстер-класи (графіка, живопис, перформанси, танці, театр), анімації для дітей, підлітків. До Великодня будуть і тематичні майстер-класи. Усе це безкоштовно. Долучитися можна, попередньо зареєструвавшись за телефоном: +380 99 275 61 24».

Нагадаємо, у школах Дніпра почали готуватися до нового навчального року