У Дніпропетровській області помітили найбільшу змію Європи, занесену до Червоної книги України

6960c1240a3292d5e86cb7780a87f087

Каспійський або жовточеревий полоз одна з найбільших змій Старого світу. Окремі особини цієї рептилії можуть сягати 2,5 метрів. Величезного полоза помітили на півдні області. Про це повідомляє «Наше місто».

Жовточеревий полоз зустрічається рідко. Цей вид занесений до Червоної книги України. Рідкісну змію помітили неподалік від Кривого Рогу, про що повідомляється на фб-сторінці Природа Криворіжжя.

Полоз відомий не тільки своїми значними розмірами, а й надзвичайно агресивною вдачею. Захист цієї рептилії – напад.

– Каспійський або жовточеревий полоз – найбільша змія області, – зазначає Віктор Гассо зоолог, кандидат біологічних наук. – Він точно мешкає в Синельниківському районі і, найімовірніше, трапляється практично в усіх південних районах області – від Кривого Рогу до Павлограда. Цей вид цікавий тим, що на відміну від отруйних гадюк, першим нападає на людину. Йдете стежкою, нікого не чіпаєте і раптом кидок півтораметрової змії вам у голову. Тут у кого завгодно душа в п’яти втече. Але кусати агресор зовсім не збирається. Його завдання – налякати і сховатися. І це йому, як правило, вдається. Змія-то велика і товщиною з дитячу руку!