У Генштабі ЗСУ назвали кількість ракетних ударів по Україні у новорічну добу

ракета

У новорічну добу ворог завдав 31 ракетний і 12 авіаційних ударів по Україні, а також здійснив понад 70 обстрілів з РСЗВ. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на інформацію від Генерального штабу ЗСУ.

Постраждала цивільна інфраструктура Чернігівської, Сумської, Київської, Хмельницької, Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Інформація щодо жертв серед цивільного населення уточнюється, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що окупанти запустили у бік України 13 іранських ударних БпЛА “Шахед-136”. Всі вони знищені Силами оборони України.

У ЗСУ попереджають, що загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України та закликають українців бути обережними.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у новорічну ніч знищено 45 ворожих "мопедів".

У ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року російські окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва Shahed-131/136. 

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних. БпЛА. Тринадцять у 2022-му і 32 – у 2023-му році. Зіпсувати свято українцям не вийшло! - йдеться у повідомленні.

бпла

Нагадаємо, у новорічну ніч ворог накрив "Градами" житлові будинки Нікополя та намагався атакувати Дніпропетровщину "мопедами".