У Гуляйполі майже вся інфраструктура знищена

гуляйполе

У Гуляйполі Запорізької області, яке практично щодня на лінії вогню, залишилось близько 4 тис. цивільного населення, в той час як до війни було близько 20 тис. Про стан справ в місті розказав Голова Гуляйпільської територіальної громади Сергій Ярмак в програмі Факти ICTV, повідомляє Горсовет.

Він зазначив, що кожен день, крім вихідних, проводиться евакуація населення шкільними автобусами, а із Запоріжжя завозиться гуманітарна допомога. Кожен день із Гуляйполя евакуаційними автобусами виїжджають від 20 до 30 людей.

Через близкість лінії фронту місто постійно обстрілюює ворог, руйнуючі інфраструктуру, будинки мирних мешкаеців.

Майже вся інфраструктура Гуляйполя знищена. Як заявив Сергій Ярмак, із 8 шкіл, які були на території громади, 6 зруйновані. Руйнування різного ступеня — починаючи від осколочних до зруйнованих майже повністю. Також були «прильоти» по лікарні, по ЦНАПу, по культурно-спортивному комплексу. В місті зруйновано більше 500 будинків.

Крім того, через постійні обстріли, Гуляйполе вже близько 3 місяців без централізованого водопостачання і світла, а з минулого тижня немає газопостачання.

Ми робимо все можливе. Підвозимо воду населенню, мобільний зв'язок працює завдяки роботі генераторів, отримуємо паливо завдяки Запорізькій ОВА. Зараз люди готують їжу на багаттях.

Провели перемовини з волонтерами, нам готують пристрої, в яких можна буде приготувати їжу завдяки тріски, дровам і т д., — підкреслив Сергій Ярмак.

Нагадаємо, раніше ми писали Устигніть зробити запаси: у Дніпрі завтра відключать воду в деяких районах (Адреса)