У ГУР Міноборони розповіли, коли у росії закінчаться ракети

ракета1

У росії закінчуються ракети, якими ворог завдавал удари по об'єктам української енергетичної інфраструктури. Про це повідомив голова ГУР Міноборони  Кирило Буданов, повідомляє Gorsovet з посиланням на видання Ліга.

буд

За словами Буданова, з жовтня Росія обстрілювала енергетичну інфраструктуру України ракетами та безпілотниками з інтервалом приблизно від тижня до 10 днів, із середнім масштабом близько 75 ракет у кожному залпі.

Решта кількості ракет - якщо взяти суто математично їх розрахунки - вистачить з їх інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І, в принципі, вони закінчаться взагалі.

Якщо ви подивіться на інтенсивність ракетних атак Росії – вони робили ці теракти щодо об'єктів критичної інфраструктури спочатку раз на тиждень. Потім – раз на 10 днів. Потім – раз на два тижні. Нині ще довше, - розповів Буданов.

Головний розвідник України каже, що виробництво ракет в росії майже зупинилося.

Я пам'ятаю, що вони мріють вийти на виробництво 20 за місяць ракет "Калібр" морського базування. Порахуйте скільки потрібно працювати, щоб забезпечити єдиний залп. Так, у залпі йдуть і Х-101, і Х-555, і "Калібр". Але вам статистика - рахуйте. "Іскандери" майже не виробляються, - пояснює Буданов.

Також в рф зараз майже нереально виробляти "Кинджали" - гіперзвукові аеробалістични ракети класу "повітря-поверхня", здатні нести ядерну зброю.

Так їх загалом до початку війни було, наскільки я пам'ятаю, 47 штук. За цей час вони змогли зробити кілька, доки були запчастини. Це не серйозно. Можна лякати світ тим, що маєш "Кинжал". Але коли починаєш їх реально використати - що далі? Можеш завдати 47 ударів. Для розуміння, "Іскандерів" використано понад 900. Що таке 47? ...  Майже неможливо їх (Кинджали - Ред.) зараз виробляти. Вони (росія - Ред.) не можуть дістати багато комплектуючих через санкції. Вони роблять паралельний імпорт, але це дуже ускладнює та збільшує термін доставки цих частин. А деякі вони, попри все, так і не можуть дістати, - розповів Кирило Буданов.

Нагадаємо, бійці бригади з Дніпропетровської області показали танковий бій на Бахмутському напрямку.