У Кам'янському у тимчасовому містечку для переселенців замерзають близько півсотні дітей

діти мерзнуть

У Кам’янському переселенці з маленькими дітьми, яких розмістили у модульному містечку на лівому березі , замерзають через постійні і тривалі відключення світла. Про це пише Gorsovet  з посиланням на Дніпро оперативний.

  У модульному містечку зараз мешкає близько 200 переселенців, серед них 50 – неповнолітні діти. Світло відключають найчастіше за графіком «4 через 4», але бувають й довші проміжки. Споруди, де поселили людей, металеві , з невеликим шаром утеплювача, не захищені від вітру. Тому не встигають зберегти тепло. Уся інфраструктура містечка на електриці, тож люди не можуть навіть зігріти дітей гарячим чаєм. У таких умовах здоров’я маленьких переселенців під загрозою.

У модульному містечку є генератор та запас палива – близько 3 тонн. Проте взимку все паливо витратять протягом місяця. Саме тому зараз адміністрація генератор не вмикає, заощаджує. Вчора світло їм відключали через 4 години, позавчора відключили з ранку і дали тільки ввечері. Люди справді мерзнуть, - розповів адвокат, член правління ГО «Поклик честі» Анатолій Пономарьов.

 Втім, адміністрація модульного містечка вважає, що постійні відключення світла у таких умовах, не створюють особливих проблем. Генератор планують задіяти лише  у разі сильних морозів. Зараз паливо економлять.

Адміністрація намагається дзвонити до ДТЕК, щоб мати якесь розуміння, коли вмикають, коли відключать, щоб люди могли орієнтуватися. Вже два дні світло відключають стабільно за графіком. Були й моменти коли довго сиділи без світла, як і вся країна. Проблема в тому, що тут все на електриці: і опалення, і приготування їжі. Зараз ми зі світлом. Є альтернативний варіант – генератор. Однак морозів ще не було, а паливо треба заощаджувати. Генератор великий та з великою витратою. Був пробний запуск, коли вдарили морози, все пройшло добре, все працює. Якщо вдарить мороз, а містечко буде без світла, ми маємо план «Б». Поки що температура «плюсова», ми економно до цього ставимося, - прокоментувала ситуацію адміністраторка.

Організація «Поклик честі» надіслала листа начальнику Кам'янської районної військової адміністрації Олегу Гапичу, запропонувавши кілька варіантів вирішення проблеми.

Лист до адміністрації

Раніше ми писали про те, що українці будуть менше платити за електрику