У Києві затримали соратників дніпровського кримінального авторитета Петровського-Наріка - "злодіїв у законі" Умку та Лашу Свана

умка

У Києві затримані два кримінальніх авторитета з Дніпра. Мова йде про 49-річного Сергія Олійника та його однолітка Лашу Джачвліані, які у певних кругах відомі в статусі так званих "злодіїв в законі" на прізвиська Умка (Умка Дніпровський) та Лаша Сван (Лаша Очамчирський). Обох пов'язують з ще одним дніпровським кримінальним авторитетом - Олександром Петровським-Наріком, який у перші дні війни втік за кордон. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Dетектив-Info.

умка1

Зловмисники були затримані співробітниками Головного слідчого управління Нацполіції у вівторок, 27 грудня. За даними джерела, Умку та Лашу  "прихопили" правоохоронці в порядку ст.208 КПК України, коли вони прибули до приміщення Головного слідчого управління Нацполіції на вулицю Багговутівську.

Згідно однієї з версій, сюди Джачвліані та Олійник прибули добровільно в рамках виконання юридичних формальностей в справі з так званого "форсування Дніпра", де їм висунуто обвинувачення в поширенні злочинного впливу. У цієй справі суд встановив їм дедлайн до 26 грудня 2022 року задля ознайомлення з її матеріалами.

Невдовзі після приїзду авторитетів злочинного світу до Головного слідчого управління Нацполіції Умці  та Лаші Свану оголосили нову підозру - у поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України). У середу, 28 грудня, Печерський райсуд столиці має обрати затриманим запобіжні заходи в новій кримінальній справі.

Також джерела повідомляють, що Олійник та Джачвліані були затримані при спробі зібрати злодійський сходняк із присутністю російських "злодіїв у законі".

Нагадаємо, вилучені під час обшуку документи вказали, що дніпровський "авторитет" Петровський-Нарік володів скандальним казино "Білий рояль".