У Кривому Розі чоловік "виховував" вуличних котів за допомогою пістолету

полиция

У Кривому Розі патрульна поліція затримали чоловіка, який стріляв з пістолету по вуличним котам. На жорстоке поводження з тваринами поскаржилися сусіди зловмисника, передає Горсовет

Охоронці порядку прибули на місце, де зустріли заявника, який розповів, що бачив, як чоловік стріляв по котах із пістолета.
Патрульні виявили правопорушника. Чоловік зізнався поліцейським, що має пневматичний пістолет, яким лякав котів, тому що тварини заважають йому відпочивати вночі. На місце події інспектои викликали слідчо-оперативну групу Криворізького районного управління поліції, - йдеться у повдомлинні правоохоронців. 

полиц

Патрульна поліція нагадує про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами за  ч. 1 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі) КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 3400 до 5100 гривень.

Також їснує кримінальна відповідальність за ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ, яка передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, під Дніпром собаку викинули з вікна сьомого поверху, це звірство бачили діти.