У Кривому Розі винайшли аналог іранських дронів-камікадзе. Відео

дрон 2

Бізнесмен із Кривого Рогу Віталій Бризгалов розробив для української армії дрон-камікадзе, який має скласти конкуренцію іранським Shahed. Про це пише Gorsovet з посиланням на Перший Криворізький

З початком вторгнення рф Віталій Бризгалов  перевів виробництво безпілотників та вантажних електромобілів  на "військові рейки". Разом із своєю командою він почав працювати над створенням дрона бригадного рівня і  через пів року сконструював літальний апарат довжиною понад 3 м та вагою 40 кг.

дрон камікадзе

Дальність польоту дрона Бризгалова становить близько 300 км, тому військові можуть запускати БПЛА з глибокого тилу, не ризикуючи життям. Характеристики апарату відрізняються від іранських, та український дрон має собівартість у десять разів меншу.

10 наших дронів на один їхній "Шахід". Оскільки камікадзе - це одноразовий дрон, він має бути дешевим і складатися з доступних деталей, - зазначив Віталій Бризгалов.

За наявності необхідних деталей, підприємство робить один БПЛА за 3-4 години.Після запуску серійного виробництва розробники планують постачати ЗСУ по 100 апаратів на місяць. Віталій Бризгалов та його команда збирають цивільний дрон, а вже військові можуть наповнити його бойовим вантажем.

Вже зараз є кілька попередніх домовленостей з поставкою для військових, попит дуже великий. Наш дрон прямо зараз відчувається на полігонах, ми отримуємо побажання та доопрацьовуємо його, - додав Віталій Бризгалов.

Ключові компоненти команда виготовляє самостійно, зокрема бензиновий двигун та матрицю, а деталі для крил нарізають за допомогою лазера. Але електроніку доводиться закуповувати за кордоном і чекати на доставку 6-9 місяців. 

 

Раніше ми писали про те, як десантники Дніпропетровщини тримають Луганський напрямок