У міській бібліотеці Дніпра відкрилась виставка дитячих книжок

photo_2024-06-03_11-56-48

У відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки (вул. Воскресенська, 23, 5-й поверх) відкрилась виставка дитячих робіт студії  «Арт-квадрат» . Повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше місто».

 
Це не просто малюнки, а книжки, які діти робили власними руками. Співпраця студії «Арт-квадрат» та її керівниці Олени Лахай з міською бібліотекою почалася вже давно, коли діти стали робити малюнки для поранених бійців. Вони передавали їх у Львівський військовий шпиталь. А потім виникла ідея зробити виставку у бібліотеці. Вихованці «Арт-квадрату» відгукнулися і створили декілька десятків робіт. Причому це були великою мірою не просто малюнки, а книжки.

 
Отримавши роботи, бібліотекарі нічого не виправляли, навіть помилки у тексті. Всі роботи  виставили такими як, є, і в цьому  їх особливий шарм. Діти самі обирали техніку малювання та вигадували історії, які хотіли закарбувати у своїх книжках. Наприклад, одна дівчинка розповіла, як вона з мамою на початку війни виїхала до Румунії. Знайшла там маленьке кошеня, і коли разом з родиною поверталась до України, взяла його з собою. Саме цю історію вона написала та намалювала у книзі.

 
«Загублене тигренятко», «Життя кота», «Сонна дівчина», «Пригоди леопарда», «Весняна кішка» – ось тільки декілька назв книжок, створених руками дітлахів. Подивитись виставку можна до кінця червня. Вихідний день у бібліотеці – понеділок.