У міській лікарні Дніпра медики допомагають військовим повернутися до повноцінного життя

images (4)

Крок за кроком через біль. Це історія військового, який втратив частину ноги через вибух міни. Зараз він проходить реабілітацію у Дніпрі, у одному з найсучасніших відділень країни. Там велика команда спеціалістів працює над скорішим поверненням наших захисників до повноцінного життя.

Для нас звичайний крок, а Віталію він тепер дається завдяки великій силі волі та бажанню жити повноцінно.

Військовий потрапив до реабілітаційного центру через мінно-вибухову травму.

Віталій військовослужбовець каже: «Це було бойове завдання після штурму. Вийшли шукати своїх полеглих братиків. Знайшов, підготували до евакуації, і посадка після обстрілу була вкрита залишками рослинності і не помітив, наступив на міну.»

Чоловік каже, що йому пощастило, бо міг не залишитись у живих.

«Це подарунок дуже близького побратима. Біфут, привіт. Це єдиноріжка, який виявився щасливим талісманом. Я перед вами зараз стою тут, хоча були шанси, що не буду. Я думаю, не тільки він, а й він був до цього причетний. Багато чинників склалося. Оскільки це була лінія вогневого контакту, будучи підірваним, це сигнал, куди можна навалити, але противник не помітив.”», – каже військовослужбовець Віталій.

Наразі Віталій проходить реабілітацію і вже має гарні результати.

В’ячеслав фізичний терапевт розповідає: «Віталій поступив до нас 14 листопада з мінно-вибуховою травмою гомілково-ступного суглоба. Конкретно, коли поступив сюди, він міг пересуватися самостійно за допомогою милиці – канадської однієї. Він використовував її для підтримання, коли ходив по вулиці. В приміщенні він робив це самостійно. Ми досягли того, що він повністю самостійно може дістатися до цього центру. Він не потребує сторонньої допомоги і може пересуватися самостійно протягом дня.»

У Віталія попереду ще велика робота, але він працює і хоче якнайшвидше повернутися до побратимів для захисту нашої країни.

 

 

За матеріалами ДніпроTV.