У міській лікарні Дніпра медики допомагають військовим повернутися до повноцінного життя

Крок за кроком через біль. Це історія військового, який втратив частину ноги через вибух міни. Зараз він проходить реабілітацію у Дніпрі, у одному з найсучасніших відділень країни. Там велика команда спеціалістів працює над скорішим поверненням наших захисників до повноцінного життя.

Для нас звичайний крок, а Віталію він тепер дається завдяки великій силі волі та бажанню жити повноцінно.

Військовий потрапив до реабілітаційного центру через мінно-вибухову травму.

Віталій військовослужбовець каже: «Це було бойове завдання після штурму. Вийшли шукати своїх полеглих братиків. Знайшов, підготували до евакуації, і посадка після обстрілу була вкрита залишками рослинності і не помітив, наступив на міну.»

Чоловік каже, що йому пощастило, бо міг не залишитись у живих.

«Це подарунок дуже близького побратима. Біфут, привіт. Це єдиноріжка, який виявився щасливим талісманом. Я перед вами зараз стою тут, хоча були шанси, що не буду. Я думаю, не тільки він, а й він був до цього причетний. Багато чинників склалося. Оскільки це була лінія вогневого контакту, будучи підірваним, це сигнал, куди можна навалити, але противник не помітив.”», – каже військовослужбовець Віталій.

Наразі Віталій проходить реабілітацію і вже має гарні результати.

В’ячеслав фізичний терапевт розповідає: «Віталій поступив до нас 14 листопада з мінно-вибуховою травмою гомілково-ступного суглоба. Конкретно, коли поступив сюди, він міг пересуватися самостійно за допомогою милиці – канадської однієї. Він використовував її для підтримання, коли ходив по вулиці. В приміщенні він робив це самостійно. Ми досягли того, що він повністю самостійно може дістатися до цього центру. Він не потребує сторонньої допомоги і може пересуватися самостійно протягом дня.»

У Віталія попереду ще велика робота, але він працює і хоче якнайшвидше повернутися до побратимів для захисту нашої країни.

 

 

За матеріалами ДніпроTV.