У міського голови Дніпра Бориса Філатова з’явився новий заступник: що відомо

photo_2024-10-23_13-03-04

Під час сесії депутати затвердили призначення заступником міського голови з питань внутрішньої політики Андрія Денисенка – відомого патріотичного громадського  діяча, захисника України, депутата ВР у 2014-19 рр., пише «Наше місто».

«Робота в інтересах нашого міста має об’єднувати усіх нас. Маємо зберегти Дніпро як надійний тил та ресурсний центр нашої армії, для чого міська рада постійно докладає чимало зусиль. Крім того, варто захистити Дніпро та дніпрян від рознузданої інформаційної кампанії проти нашого міста, яка триває зараз. Для цього будемо працювати з депутатами, громадськістю», – сказав Андрій Денисенко.

Що відомо про посадовця

Денисенко закінчив історичний факультет Дніпропетровського національного університету.

У 2004 році був представником ОБСЄ у Дніпропетровській області.

У 2006 році балотувався до Верховної Ради від громадянського блоку «Пора-ПРП» під номером 183 як голова Дніпровського міського осередку партії «Реформи і порядок», але був виключений з партії ще до виборів.

У 2006 році створив ГО «ГРАД». До цього обіймав керівні посади в обласній організації Конгресу Українських Націоналістів.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради від партії ВО «Свобода» 53 номером у списку, був головою її Дніпровської міської організації.

У 2013 році брав участь у правозахисній компанії у справі так званих «дніпропетровських терористів», є засновником правозахисної групи «СІЧ».

У лютому 2014 року був засновником Дніпропетровського обласного осередку «Правого Сектору» та Штабу національного захисту в області.

З 2014 до 2019 року був депутатом Верховної ради України — спочатку від «Блоку Петра Порошенка», потім позафракційним.

До призначення на посаду заступника Бориса Філатова Денисенко працював депутатом у Дніпропетровській обласній раді, обраний від партії “Європейська солідарність”.

За матеріалами Наше Місто.