У одному із скверів Дніпра встановили двометровий тризуб

photo_2024-04-10_16-40-45-883x662

У Дніпрі у Сквері Івана Старова, що на Соборній площі, працівники власними силами виготовили та встановили тризуб – символ української державності. Він знаходиться у самому центрі скверу, – передає «Наше Місто» з посиланням на Департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Великий синьо-жовтий тризуб тепер прикрашає центральну клумбу скверу Івана Старова у Дніпрі. Державний герб знаходиться на невеликому постаменті, у центрі клумби. Тризуб був створений працівниками скверу з металу. Його висота – два метри.

Створення великого тризуба – ініціатива керівника цієї дільниці Олега Мельника та його креативних підлеглих. Тризуб зварили працівники з залишків арматури. Робота з виготовлення такої конструкції тривала тиждень.

Тепер двометровий тризуб став центральним елементом парку. Навколо нього вже почали розквітати яскраві тюльпани. Також позаду тризуба знаходиться один із найкрасивіших храмів Дніпра – Свято-Преображенський собор. Тут же – меморіальні поховання та ціла низка історичних і сучасних пам’яток і знакових об’єктів.

Загалом Соборна площа, у якій знаходиться сквер, відома тим, що саме тут відбулося повторне офіційне заснування Катеринослава. З цієї площі починалася забудова та розвиток міста. На неї тривалий час були орієнтовані плани та перспективи розвитку міста.