У Павлоградському районі наразі перебувають близько 13 тисяч переселенців

20220517090429__MG_4668

У Павлоградському районі перебуває близько 13 тисяч переселенців. З них у Павлограді найбільше — понад 7 тисяч, у Тернівці — понад 3 тисячі, і у селищних громадах приблизно 3 тисячі ВПО. За словами голови Павлоградської РВА Сергія Рублевського, їм допомагають працевлаштуватись, пише Горсовет.

Наш ДТЕК Павлоградвугілля активно пропонує вакансії нашим переселенцям, до того ж там більшість працівників наразі захищають нашу країну від агресора, тому промислова компанія потребує нових кадрів. Тому ми всіх закликаємо — приходьте, працюйте, вам нададуть найкращі умови, — зазначив Сергій Рублевський. 

Загалом станом на 17 травня ситуація в Павлоградському районі повністю під контролем. Запаси продуктів є, аптеки та інша критична інфрастраструктура працюють. Водночас у Павлоградському районі вже майже завершили посівну кампанію, лишилось досіяти соняшник. Крім цього, мешканці району теж не відстають від посіву, адже вони долучились до акції «Сади перемоги» та на власних городах вирощують овочі. 

Єдина проблема, яка в принципі зараз і всюди, — дефіцит пального. Через це в нас транспорт працює складніше, ніж минулих тижнів. Доводиться зменшувати кількість деяких рейсів, але це допоможе продовжити роботу транспортної інфстратруктури. Звичайно, і на заправках відчувається дефіцит, зокрема є черги, пальне видають в обмеженій кількості, але вся громада розуміє, що ці складнощі тимчасові і скоро це питання вирішиться, — зазначив Сергій Рублевський.