У постійній комунікації з підприємствами: як міська влада Дніпра допомагає релокованому бізнесу

photo_2023-07-14_17-08-06 (2)

Усілякими засобами Борис Філатов, міський голова Дніпра, намагається надати допомогу бізнесу, що переїжджає до міста. Профільний департамент міської ради активно сприяє в цьому процесі, надаючи різноманітну підтримку. Вони допомагають з пошуком відповідних приміщень та земельних ділянок для виробничих потужностей та складів, а також з розміщенням працівників у гуртожитках.

Крім того, департамент займається питаннями оподаткування та перереєстрації бізнесу, сприяючи їх швидкому та ефективному виконанню. Вони також активно залучають підприємців до різноманітних івентів, спеціально створених з метою підтримки бізнесу та стимулювання його розвитку в місті.

«Понад 60 виробничих підприємств переїхали до Дніпра. З кожним релокованим бізнесом контактуємо окремо. Наприклад, підприємству з Краматорська «Крамтехцентр» допомогли з розміщенням їхніх працівників. Скерували до волонтерського центру, аби працівники могли отримати гуманітарну допомогу. В рамках міської комплексної програми розвитку підприємства у місті, яка передусім зосереджена на мікро-, малий та середній бізнес, організовуємо для підприємців різні безплатні заходи. Один з останніх — семінар про фінансові продукти та грантові проєкти, спрямовані на розвиток бізнесу. До усіх заходів, нетворкінгів для підприємців, звісно, залучаємо і представників релокованого бізнесу», – розповідає начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення ДМР Ірина Журавльова. 

«Війна дуже сильно руйнує звʼязки. Бізнес, який був на стопі з початком війни, з відновленням діяльності потребував нових контрагентів, постачальників, клієнтів, партнерів, спеціалістів, аутсорсерів. Аби задовольнити цю потребу, є нетворкінги для підприємців Дніпра. Активно допомагає міська влада. Таким чином створюємо велике, потужне коло підприємців у місті. Наше спільне завдання — пожвавити бізнес-клімат Дніпра. На це наші спільні зусилля і спрямовані», – наголошує бізнес-консультантка, експертка з розвитку бізнесу та збільшення продажів Альона Сафонова.

У травні минулого року підприємство ТОВ "НПП "Крамтехцентр", спеціалізується на виробництві обладнання для гірничодобувної та металургійної промисловості, здійснило часткову релокацію своїх потужностей до міста Дніпро. Цю інформацію підтверджує Ольга Цюх, фінансова директорка компанії.

«Обрали саме Дніпро, оскільки місто зручне з точки зору логістики. У Дніпрі та області багато наших замовників. А ще тут легше знайти працівників за нашим профілем. Обладнання встановили на виробничому майданчику. Наразі йде технологічна підготовка для виготовлення продукції. Дуже завдячуємо міській владі за допомогу у влаштуванні наших працівників до гуртожитку. Загалом завжди з нами комунікують, консультують», – підкреслила Ольга Цюх.