У школах України почали відмовлятися від вивчення російської

Школа№66 (30)

Вже з наступного навчального року у школах Житомира не будуть вивчати російську мову, пише Горсовет

Цей предмет замінять іншим з мистецькою складовою - який саме, обиратимуть батьки. Переселенці, які вчились до цього російською, мають змогу опанувати рідну українську мову у літніх таборах.

Протягом 2021−2022 навчальних років у місті було 40 класів, де вивчалась російська мова, — розповіла «Фактам» головна спеціалістка Житомирського міського департаменту освіти Ольга Єрмакова. — Після повномасштабного вторгнення вивчати мову агресора ми призупинили на прохання батьків, отримували повідомлення і від вчителів російської мови, які теж не хотіли мати нічого спільного з ворогом і відмовлялись читати урок. Чимала кількість дев'ятикласників випустилась, а решта батьків не звертались із заявами до нас про вивчення предмета. Ми навіть проводили опитування, аби не бути упередженими. Поки що охочих нема. То ж перехід на навчальний процес без вивчення російської мови у нас вийшов досить плавним.

За потребою дітям-переселенцям забезпечать індивідуальні заняття, однак у освітньому департаменті міста сподіваються, що за літо діти опанують українську у належному ступені. Вчителі з російської тепер будуть навчати драматургії, мистецтву, театру, зарубіжній літературі.

Раніше ми писали: Як у Дніпрі дітей привітали зі святом (фото, відео)