У театрі ДГУ пройшло читання нової п’єси

photo_2023-09-01_16-16-56

Творчість й культура у Дніпрі продовжує розвиватись. У театрі ДГУ пройшло читання нової п’єси, урочисту прем’єру якої можна буде очікувати вже за кілька місяців. Про це розповіли на телеканалі ДніпроТВ.

Біблійська тематика з ухилом до сучасних подій. Саме така п’єса народилась за два місяці. Її автор — Григорій Гельфер.

Григорій Гельфер, керівник театру «ДГУ», автор п’єси, драматург: «Ця історія про Мойсея, до якого з палаючого куща звернувся Господь і сказав йому: «Виведи свій народ з рабства». Вона мені здалася дуже сучасною, і я зробив свою версію цих подій. І у цій версії, на мій погляд, є багато якихось речей, які співзвучні нашому часу».

Послухати авторське читання п’єси прийшло багато дніпрян, значна частина з них слідкує за творчістю Григорія довгі роки.

Ліана, дніпрянка: «Я дуже поважаю їх мистецтво, дуже поважаю творчість добропорядного пана, і тому сьогодні прийшла. Я завжди очікую талановитого виконання, завжди іронічного, веселого — те, що зараз потрібно. Тому що ми зараз всі занурені в те, щоб як найбільше, як найчастіше допомагати нашим військовим. Я, як волонтерка, майже кожного дня з цим стикаюсь. А зараз мені просто хочеться і підтримати, і отримати емоції, які потім допоможуть знов волонтерити й працювати».

Збори, очікування та тиша, а потім — привітання автора й початок читання.

Григорій Гельфер, керівник театру «ДГУ», автор п’єси, драматург: «Дуже радий вас тут усіх бачити. Я прочитаю вам п’єсу, яку… просто написав».

Підтримати Григорія прийшли також його колеги.

Олександр Хасапов, директор дніпропетровської обласної філармонії: «Це дуже важливий захід, тому що потрібно, щоб люди мистецтво підтримували, один одного. Мене запросив сюди автор Григорій Гельфер, я із задоволенням буду слухати те, що він написав. І ви знаєте, що це захід благодійний».

Усі зібрані кошти витратять на пам’ятник народному артисту України Жану Мельникову. 
Прем’єру самої п’єси «СНЕ» слід очікувати через декілька місяців. Проте, вже 7 вересня відбудеться творчий вечір Ілони Кокс, тож театр ДГУ тримає двері для своїх глядачів відкритими.