У Верховній Раді України повідомили про нові зміни щодо мобілізації громадян до 25 років

caebe547722b9a3367b4a7530353dc4e

У Верховній Раді України повідомили про нові зміни щодо мобілізації громадян до 25 років. За словами народного депутата Михайла Цимбалюка, військове керівництво країни з міжнародними партнерами погодилось на виключення можливості проведення мобілізації для цієї вікової категорії, – пише «Наше Місто» з посиланням на Еспресо.

Цимбалюк зазначив, що позиція військових та представників партнерів полягає в тому, що зниження мобілізаційного віку може призвести до більшої ефективності молоді на полі бою. Проте, питання зниження мобілізаційного віку наразі не розглядається у Верховній Раді.

«Щодо зниження мобілізаційного віку військовозобовʼязаних, про яке раніше говорив Роман Костенко, то це позиція самих військових. Зокрема, й представників наших партнерів. Вони вважають, що молоді люди будуть більш ефективними на полі бою. Втім, ми у Верховній Раді поки що не розглядаємо питання зниження мобілізаційного віку військовозобовʼязаних», – повідомив Цимбалюк.
Цимбалюк уточнив, що мобілізація громадян до 25 років проводиться тільки за їх власним бажанням.

«Нам вдалось досягнути з військовим керівництвом країни про те, що громадяни до 25 років не будуть мобілізовувати до лав ЗСУ. Будь-який призов військовозобовʼязаних до 25 років буде виключений. Це стосується як обмежено придатних, так і інших категорій військовозобовʼязаних. Громадян до 25 років можуть мобілізувати до ЗСУ лише за власним бажанням. Тобто людину можуть призвати лише добровольцем і звичайно тих, хто вже має військовий досвід. Втім, тих, хто до 25 років вже має військовий досвід дуже мало», – сказав він.

За матеріалами Наше Місто.