У Вінниці попрощалися з чотирирічною Лізою, яка загинула від ракетного удару

MyCollages (79)

У Вінниці сьогодні прощалися з загиблою 14 липня від ворожого ракетного удару по центру міста дитиною - чотирирічною Лізою. Поховання відбулось без присутності її мами, яка досі у важкому стані перебуває у лікарні, повідомляє Горсовет із посиланням на Суспільне.

До Спасо-Преображенського кафедрального собору, де відбувалась церемонія прощання, прийшли кілька десятків людей. 

лиза4лиза3лиза2лиза1лиза

Як розповіла бабуся дівчинки, Ліза страждала на синдром Дауна - таких діточок називають сонячними. У піврічному віці вона пережила важку операцію на серці.

Ірина (мати дівчинки - Ред.) важка, правда, стабільно. Добре, що вона прийшла в свідомість. Вона не знає дуже багатьох обставин, і навіть про сьогоднішню подію ми теж її ще не інформували. І сподіваємося просто на її одужання, на ті сили, які необхідні їй, і тим людям, які потерпіли від трагедії. Адже, окрім історії Ірини та Лізоньки, є ще історії, коли батьки та діти постраждали, - розповіла вінничанка Олена Верлан-Кульшенко.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на Вінницю загинули 24 людини, серед них - троє дітей. Окрім Лізи окупанти вбили ще двох хлопчиків - 7 та 8 років. Фото загиблої від ракетного удару дівчинки облетіло увесь світ. А потім з'явилися кадри, що зробила та виклала у соцмережу її мати за півтори години до смерті дитини. Також ми публікували фото та відео з місця трагедії.